1. Home
 2. »
 3. Forums
 4. »
 5. Op de Motor
 6. »
 7. Action cam op de motor

Home​›Forums​›Op de Motor​›Action cam op de motor

Getagd: ,

 • Action cam op de motor

  Posted by Bas on 18 april 2021 bij 15:12

  Heeft iemand van jullie ervaring met een action cam op de motor. Waar moet je op letten bij de aanschaf en waar zet je hem vast. Lijkt me leuk om wat rondjes op het circuit vast te leggen. In de voorwaarden voor het circuit staat dat hij op de motor vast moet zitten en ook een borgdraadje moet hebben. Vanaf welk budget leveren dergelijke cameraatjes enigszins leuk materiaal? Wat is mij van vroeger herinner is dat het opnemen zo gedaan is, maar het editen enorm veel tijd in beslag neemt. Zit er bij dit soort cameraatje praktische software of welke software raden jullie aan om het e.e.a. makkelijk te editen?

  Rick antwoordde 2 jaar​, 8 maanden geleden 4 Leden · 3 Antwoorden
 • 3 Antwoorden
 • Thimo

  Beheerder
  20 april 2021 bij 16:03

  Ik heb in een soort van opwelling een Insta360 One R voor op de motor gekocht en een keer opnames mee gemaakt op PCL. Maar bij het bekijken van de beelden zakte de moed me een beetje in de benen, zag het niet meer zitten om door het materiaal heen te gaan. Ik wil daar graag nog een keer opnieuw induiken, want de software van Insta360 staat wel vrij goed bekend en het resultaat kan heel gaaf zijn. Het mooie van zo’n 360 is dat je echt alles om de camera heen kunt zien, werkt prachtig.

 • Jeffrey

  Lid
  20 april 2021 bij 19:30

  Zit ook nog te kijken wat interessant is. Heb van de Innov K2 gezien dat die mooi werkt. En zit vast aan de motor.

 • Rick

  Lid
  25 juli 2021 bij 15:27

  Ik heb een drift Ghost XL gekocht, precies om wat jij aangeeft: uitproberen, zonder meteen de hoofdprijs te moeten betalen. Voordeel van de XL is de langere opnametijd, nadeel is dat hij wat minder scherp is dan de nieuwere drift modellen.
  De drift kun je op verschillende manieren bevestigen, bv mounts met tweezijdig plakband, of speciale houders voor op je stuur en/of andere plekken. Zelfs op je helm (als je niet op het circuit rijdt).

  Een GoPro kan je wellicht nóg mooiere beelden opleveren, maar voor op m’n helm vond ik de Drift toch net wat mooier dan zo’n vierkant doosje.

  Het nadeel is ook al benoemd: de hoeveelheid materiaal die je dan ook nog eens moet gaan editen. Voor mijzelf ook een lastig iets en ik twijfel dus altijd tussen m’n spiegelreflex of ergens filmpjes van maken.

  Het filmpje van de paasrit heb ik met een Ghost XL gemaakt:
  https://youtu.be/4l5XOUZSh68

Begin van discussie
0 van 0 antwoorden Juni 2018
Nu