1. Home
  2. »
  3. ECN Motor Verzekering

ECN Motor Verzekering

Energica Club NL - Motor Verzekering

Het verzekeren van een motor met een kenteken is in Nederland verplicht.

Dat wil (nog) niet zeggen dat iedere verzekeraar de elektrische motorfiets met open armen ontvangt. We komen daarbij de raarste zaken tegen, zoals verzekeraars die het aantal CC’s of cilinders een verplichting voor hun administratie vinden. Of door het hoge vermogen (en laag gewicht zonder de accu) met een enorme premie komen.

Een aantal aanbieders hebben de zaken wel goed voor elkaar, waarbij twee voorop lopen, met al een aantal jaar een speciale elektrische motorverzekering; De Zeeuw en Combimotors.

Met Combimotors hebben we speciaal voor leden mooie afspraken kunnen maken, waarover hieronder meer.

Speciaal aanbod exclusief voor Energica Club NL leden

Energica Club Nederland heeft een speciale aanbieding kunnen regelen voor een motorverzekering via Combi Motors Verzekeringen.

Voor leden geldt een doorlopende korting van 10% op de motorverzekering. Indien deze bij Quakel Assuradeuren wordt afgesloten.

Dit is ongeacht de dekking (van WA tot Volledig Casco + 3 jaar aanschafwaarde) en geldt ook over de aanvullende verzekeringen als Schadeverzekering voor opzittenden.

De korting wordt berekend over de premie inclusief assurantiebelasting.

De korting is ook van toepassing indien de motor zakelijk verzekerd wordt!

De verzekering kan via deze link afgesloten worden. Dit kan ook telefonisch op telefoonnummer 0172-427035 (van maandag t/mt vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). Geef daarbij aan dat je lid bent van de Energica Club Nederland, dan wordt de 10% korting toegepast bovenop de berekening die je online kunt doen.

*) Van de online pris berekening gaat je 10% korting nog af, in een persoonlijke offerte, mits je actief lid bent van de Energica Club NL

Voor wie?

Exclusief aanbod voor Energica Rijders met een actief lopend lidmaatschap van de Vereniging

Waarom?

Speciaal afgestemd op de Energica Motor, i.t.t. verzekeraard die nog om het aantal CC vragen.

Welk Voordeel?

10% korting, zowel particulier als zakelijk, voor zowel lopende als nieuwe polissen.

Alle motor verzekeringen komen in 3 vormen;

Ieder voertuig met een kenteken dient minimaal een lopende WA-verzekering te hebben. Met een WA verzekering ben je niet verzekerd voor je eigen schade, alleen voor de schade die je anderen toebrengt. Wil je ook het risico op brand, storm en diefstal afdekken, dan is de WA Beperkt Casco dekking een passende oplossing. Wil je ook de schades door eigen toedoen meeverzekeren dan is WA Volledig Casco de beste keuze, in de volksmond ook wel Allrisk genaamd. Mocht je dan onderuit gaan dan kun je ook de schade aan je eigen motor claimen.

Combimotors – Quakel Assuradeuren gaat nog een stapje verder, zij bieden ook de mogelijkheid om de aanschafwaarde mee te verzekeren, dit betekent dat je niet de dagwaarde, maar exact het bedrag wat je betaald hebt uitgekeerd krijgt bij een totaalverlies (minus €150,- eigen risico).

Bij Combi Motors Verzekeringen hanteren ze het credo: verzeker alleen het risico wat je zelf niet kunt dragen. Dat wil zeggen; heb je zojuist de loterij gewonnen, dan is het vervangen van een motor na schade waarschijnlijk geen probleem, echter heb je jaren lang gespaard om een motor te kopen, dan kun je dit risico wellicht beter afdekken met een goede verzekering. Voor een WA verzekering geldt: kies de goedkoopste! Je hebt er immers zelf niet zo veel profijt van. Kies je een uitgebreidere verzekering dan is het goed om te letten op de voorwaarden, denk hierbij aan stallings- en/of beveilingseisen. De ene verzekeraar neemt genoegen met een ART* slot en de andere verzekeraar wil zelfs dat je een alarm laat inbouwen.

Bij Combimotors / Quakel Assuradeuren geldt er geen alarmeis. De volgende stallingseis is voor Energica’s van toepassing:

  • De motor dient te allen tijde gestald te worden met een ART categorie 4 OF categorie 5 slot i.c.m. het stuurslot.
  • De motor tussen 23:00 en 7:00 uur te allen tijde door middel van een ART categorie 4 of 5 goedgekeurd ketting-of beugelslot rechtstreeks te zijn bevestigd aan een ART–goedgekeurd muuranker of grondanker, of aan een aard- en/of nagelvast object. Twee motoren aan elkaar wordt ook gezien als aard- en/of nagelvast.
  • Óf indien de motor wordt gestald in een goed afgesloten ruimte of wanneer u hemelsbreed meer dan 1000 meter van uw adres bent is het toegestaan om de motor alleen door middel van een ART categorie 4 of 5 goedgekeurd slot te beveiligen. Indien niet aan de hierboven omschreven preventiemaatregelen is voldaan, bestaat er geen recht op schadevergoeding.

Met een afgesloten ruimte wordt bedoeld:

Een ruimte die deugdelijk afgesloten was en die alleen voor u en uw gezinsleden toegankelijk is. Bij schade moet aangetoond kunnen worden dat de ruimte daadwerkelijk afgesloten was. Algemene parkeergarages, parkeergelegenheden met meerdere sleutelhouders (bijv. parkeergelegenheden van appartementencomplexen, worden niet gezien als afgesloten ruimte).

Aankomende evenementen

  1. Evenementen
  2. Uitgelicht
Vandaag