1. Home
 2. »
 3. Veelgestelde vragen
 4. »
 5. Circuitrijden

Circuitrijden

Waarom is het rijden op een circuit zo’n ding voor de club?
Er zijn een aantal redenen waarom het rijden op het circuit zo’n ding is:

 1. een aantal van ons vindt het bijzonder leuk om met de Energica over het circuit te rijden
 2. afhankelijk van het circuit (lengte en snelheid, maar ook de duur van de sessies) moet je iets regelen met CCS-laders, want het circuit zelf zal hier niet in voorzien. We proberen dit binnen de club te regelen, maar het zal nog even duren voordat we wat dat betreft op eigen benen kunnen staan
 3. meerdere circuits willen geen elektrische motoren ontvangen door negatieve ervaringen uit het verleden. We hebben dit opgelost door met hen in gesprek te gaan en de nodige maatregelen te nemen

Wat is het probleem met elektrische motoren op een circuit?
Dat heeft deels te maken met een brand een paar jaar geleden met een elektrische motor op TT Circuit Assen, deels met onbekendheid aan de kant van de marshals en race control. Ze hebben eigenlijk gewoon gezegd: hier beginnen we niet meer aan.

En nu?
Vanuit de club zijn we het gesprek aangegaan met TT Circuit Assen en hebben uitleg gegeven, veiligheidsartikelen aangeschaft, een rijders-protocol opgesteld en we helpen bij het opleiden van marshals en maken van instructie video’s. Op basis daarvan zijn we vanuit de Energica Club Nederland weer welkom om op TT Circuit Assen te rijden. En na het succes in Assen zijn we ook welkom op Circuitpark Zandvoort.

Kan ik niet gewoon zelf met mijn Energica naar een circuit gaan?
Wat ons betreft wel, maar of het circuit of de organisatie die de track day organiseert er open voor staat kunnen we niet zeggen.

Waarin zitten de meerkosten voor het rijden op het circuit via de club?
We kennen een aantal verschillende lidmaatschappen: Basis, Plus en Pro. De laatste twee zijn duurder en dragen bij aan de extra kosten voor het rijden op het circuit. Dit bestaat uit:

 1. aanschaf veiligheidsartikelen
 2. actiefoto’s van je track day
 3. kosten voor stroomgebruik op het circuit (indien van toepassing)
 4. sparen voor eigen CCS laders

Betaal ik met een Basis lidmaatschap daar ook voor?
Nee, de extra kosten die we maken voor het rijden op het circuit houden we gescheiden in onze administratie, samen met de extra inkomsten uit het Plus en Pro lidmaatschap.

Is circuit rijden iets voor mij?
Wellicht wel! De meeste trainingsdagen zijn geschikt om je kennis te laten maken. Je rijd begeleidt in een groep over het circuit, ingedeeld op ervaring en niveau. Tijdens deze dagen is iedereen welkom en kom je alle soorten rijders en straatmotoren tegen.
Het is erg tof en je leert op zo’n dag ontzettend veel over je rijvaardigheid en je motor. De reacties van je voorgangers zijn erg positief.
Vrij rijden dagen zijn niet geschikt zonder ervaring.

Wat moet ik doen als ik een keer mee wil rijden?
Ben je Basis lid? Dan koop a) een ticket via de aanbieder van de track day en b) een clubticket via onze shop. Ben je Plus of Pro lid, dan koop je alleen een ticket via de aanbieder van de track day.
Ben je nog geen lid van de club? Dan kun je een lidmaatschap ‘kopen’ via de shop.
Boek echter alleen circuitdagen die in onze agenda staan!

Waar vind ik het rijders protocol?
Het rijders protocol is alleen beschikbaar voor leden en vind je hier.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties en verbeteringen? Laat ze hieronder achter in een reactie of plaats ze op ons forum.

Reacties